Breng oosterse pracht in huis: Kelim vloerkleden

Posted by S R on

Ben je op zoek naar een manier om je interieur te verrijken met oosterse elegantie? Een kelim vloerkleed is dan misschien precies wat je nodig hebt. In deze blog duiken we dieper in de wereld van kelim vloerkleden – van hun eeuwenoude geschiedenis en unieke ontwerpen tot handige tips voor het kiezen en onderhouden van deze prachtige tapijten. Ontdek hoe een kelim kleed jouw huis een unieke en warme sfeer kan geven.

De geschiedenis van Kelim vloerkleden

Kelim vloerkleden hebben een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot honderden jaren geleden. Deze tapijten worden traditioneel met de hand geweven door nomadische stammen in landen als Iran, Turkije en Afghanistan. Het ambacht van het kelimweven wordt van generatie op generatie doorgegeven, wat elk kleed zijn eigen karakter en unieke verhaal geeft.

Het unieke ontwerp

Wat kelim vloerkleden echt bijzonder maakt, is hun opvallende en unieke ontwerp. De kleden staan bekend om hun gedurfde geometrische patronen en levendige kleuren, die vaak de cultuur en tradities van de wevers weerspiegelen. Van bloemen en dieren tot abstracte vormen – elk motief vertelt een verhaal en voegt een vleugje persoonlijkheid toe aan je interieur.

Hoe kies je een Kelim vloerkleed

Het kiezen van het juiste kelim vloerkleed vereist wat aandacht. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen die perfect past in de ruimte waar je het kleed wilt plaatsen. Meet de ruimte nauwkeurig op voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat het kleed de juiste proporties heeft.

TIP: wist je dat wij op de site een handige woonkamer visualizer hebben? Klik op de button bij het vloerkleed en je kan dit op je gemak bekijken. Klik hier voor meer informatie

Daarnaast is het slim om kleuren en patronen te kiezen die mooi aansluiten bij je bestaande interieur. Een kelim vloerkleed kan de perfecte blikvanger zijn, of juist subtiel opgaan in je kleurenschema. Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren.

Het onderhoud van een Kelim

Om de kwaliteit van je kelim vloerkleed te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Stofzuig het kleed regelmatig om stof en vuil te verwijderen. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht om verkleuring te voorkomen en draai het kleed af en toe om slijtage gelijkmatig te verdelen.

Professioneel laten reinigen? Dit kunnen wij helemaal voor je uit handen nemen. Klik hier voor meer informatie. 

Is een Kelim vloerkleed geschikt voor jou?

Een kelim vloerkleed is meer dan alleen een decoratief stuk; het is een kunstwerk dat warmte en karakter toevoegt aan je huis. Met hun rijke geschiedenis, unieke patronen en levendige kleuren kunnen deze kleden echt het verschil maken in je interieur. Door aandacht te besteden aan de juiste maat, kleur en regelmatig onderhoud, zorg je ervoor dat je kelim kleed jarenlang meegaat en blijft stralen.

Bij Hamming van Seventer vind je het grootste aanbod Kelim tapijten van Nederland. Elk stuk is uniek en directe verrijking van je woonkamer. 

Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij bieden een gratis zichtservice aan huis. Kom langs in 1 van onze 3 winkels en wij maken samen een afspraak om de vloerkleden in je huis te bezichtigen. Zo maak je altijd een goede keuze. 

 

← Older Post Newer Post →