Kazak Perzisch tapijt: een unieke traditie

Posted by S R on

Kazak tapijten zijn een prachtig voorbeeld van de rijke tapijttraditie uit de Kaukasus-regio, specifiek Kazakstan. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat ze uit Kazachstan komen, zijn Kazak tapijten nauw verwant aan de Perzische tapijten en hebben ze een eigen unieke stijl en identiteit.
Read more →

Turkse tapijten: cultureel vakmanschap

Posted by S R on

Turkse tapijten staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijke vakmanschap en rijke culturele geschiedenis. Deze kunstvorm heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld, met verschillende regio’s in Turkije die hun eigen unieke stijlen en technieken hebben bijgedragen. In dit blog duiken we dieper in de geschiedenis en kenmerken van Turkse tapijten, met een speciale focus op de regio’s Anatolië, Hereke, en Oushak.
Read more →

Breng oosterse pracht in huis: Kelim vloerkleden

Posted by S R on

Ben je op zoek naar een manier om je interieur te verrijken met oosterse elegantie? Een kelim vloerkleed is dan misschien precies wat je nodig hebt. In deze blog duiken we dieper in de wereld van kelim vloerkleden – van hun eeuwenoude geschiedenis en unieke ontwerpen tot handige tips voor het kiezen en onderhouden van deze prachtige tapijten. Ontdek hoe een kelim kleed jouw huis een unieke en warme sfeer kan geven.
Read more →

Hoe wordt een berber vloerkleed gemaakt?

Posted by S R on

Berber tapijten zijn veel meer dan alleen maar tapijten; ze zijn de levende getuigen van een rijke culturele erfenis en het vaardig ambachtswerk van hun makers. In deze blogpost gaan we dieper in op weef- en knooptechnieken die Berber tapijten zo bijzonder maken.
Read more →

De wereld van Berber vloerkleden

Posted by S R on

Berber tapijten zijn een prachtige en tijdloze toevoeging aan elk interieur, bekend om hun prachtige patronen en natuurlijke materialen. Bij kelim.nl vindt u authentieke Berber vloerkleden gemaakt van 100% natuurlijke wol, een garantie voor kwaliteit en duurzaamheid.
Read more →
  • 1
  • 2