De wereld van Berber vloerkleden

Posted by S R on

Tijdloos en een aanwinst voor elk interieur

Berber tapijten zijn een prachtige en tijdloze toevoeging aan elk interieur, bekend om hun prachtige patronen en natuurlijke materialen. Bij kelim.nl vindt u authentieke Berber vloerkleden gemaakt van 100% natuurlijke wol, een garantie voor kwaliteit en duurzaamheid.

Berber oorsprong en soorten

Deze vloerkleden vinden hun oorsprong in Noord-Afrika, vooral in Marokko. De naam 'Berber' verwijst naar de Berberstammen die deze kleden al eeuwenlang met de hand weven.

Er zijn verschillende soorten Berber vloerkleden, elk met unieke kenmerken. Zoals:

  • Beni Ourain tapijten: Deze tapijten, vaak herkend door hun ivoorwitte achtergrond met zwarte lijnen, zijn afkomstig uit het Atlasgebergte. Ze staan bekend om hun dikke, pluche textuur.
  • Kilim Berber tapijten: Deze zijn dunner omdat ze plat geweven zijn zonder pool. Ze zijn veelzijdig en kunnen zowel als vloerkleed als wandkleed dienen.

Elk type Berber tapijt vertelt een verhaal door zijn ontwerp, kleuren en weeftechnieken, en weerspiegelt de rijke cultuur en geschiedenis van de Berberstammen. Door een authentiek Berber tapijt van kelim.nl te kiezen, investeert u in een stukje tijdloze vakmanschap.

Bij Hamming van Seventer hebben wij Berber vloerkleden in wel 12 naturel kleuren. Deze zijn in verschillende formaten en kwaliteiten te bestellen. Meer weten? Neem contact met ons op voor uw Berber tapijt naar keuze. 

Onderhoud en reiniging van Berber vloerkleden

Het onderhoud van een Berber vloerkleed is essentieel voor het behoud van zijn levensduur. Volg deze tips om uw kleed in topconditie te houden:

  • Regelmatig stofzuigen: Zachtjes stofzuigen helpt vuil en stof te verwijderen.
  • Vlekverwijdering: Behandel vlekken onmiddellijk met koud water en een schone doek. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën.
  • Professionele reiniging: Overweeg eens in de zoveel tijd een professionele reiniging, vooral voor diepe reiniging. Bij kelim kunt u dit laten doen.
  • Draaien: Draai uw kleed regelmatig om gelijkmatige slijtage te waarborgen.

Berber vloerkleden zijn een tijdloze toevoeging aan elk huis. De geschiedenis en natuurlijke beleving brengen warmte en karakter. Door te kiezen voor een authentiek Berber vloerkleed van kelim.nl, haalt u een stukje traditie en vakmanschap in huis. Met het juiste onderhoud zullen deze kleden jarenlang hun pracht behouden.

Benieuwd naar onze collectie? Kom vrijblijvend langs in

← Older Post Newer Post →